Резултат с изображение за сайт на училище

 

 

И    З    Я    В   И

21.01.2019 г., г-н Стефан Радев връчи медали, грамоти и награди на деца от гр. Сливен завоювали златни, сребърни и бронзови медали на квалификациите за участие в Международната Тайландска математическа олимпиада ТИМО 2019. Сред тях са : Марияна Софиева Димитрова от IVа клас със сребърен медал от Тайланската олимпиада и Ния Динкова Парушева от Iб клас с бронзов медал.

Европейската седмица на кодирането 

 Тема: "Как да стана Java програмист"   

Участници:ученици 8 и 9 клас

 Ръководител: старши учител по Информатика

 Надежда Георгиева

2018

Индивидуални златни сърца и грамота получиха Елена Карадимова - ученичка от IV клас на СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен, която е направила дарение – компютърна конфигурация за подобряване на технологичната среда в детска градина „Иглика“ – с. Стара река, Община Сливен.

През месец март  2018г. се проведе Третият младежки фестивал за театър „Сливенски вятър”, в който взеха участие учениците от III в клас на СУ”П.Яворов” с постановката „Пепеляшка”, с ръководител Стефка Михайлова  

На фестивала спектакълът беше отличен с награда за най-добро оригинално творческо решение, а грамоти за актьорско изпълнение получиха Ясмин Станчева за ролята на майката, Никола Николов за ролята на бащата, Дениз Ереджебова и Белослава Рафаилова за ролята на двете сестри и Надежда Михайлова за ролята на Пепеляшка

НА ПРОЛЕТНОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ФИЗИКА   09-11.03.2018 г. - СТАРА ЗАГОРА

       Теодора Стоянова Генова - VIIа, Христо Димитров Чолаков - VIIа, Георги Веселинов Иванов - VIIб, Ивайло Диянов Динев - VIIб, с ръководител Красимир Стефанов, взеха участие в ПРОЛЕТНОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ФИЗИКА, което се проведе от 9 до 11 март 2018 г. в град Стара Загора.

 

СУ" П.Яворов" - 4"а" клас - Отлично представяне на Ивайла и Ники в математическото състезание "Математика без граници" - бронзови медалисти! 

Сави Янкулов от 4"а" клас, при СУ"П.Яворов"- Сливен, с 2 нови медала! Второ и трето място в две поредни математически състезания!

Дарина Драгомирова и Михаел Тодоров от 2 б клас получиха медали за участието си в математическо състезание "Математика без граници".

Най - добри резултати в града за 2. клас.

ноември 2017

На 16 ноември 2017г. СУ "П. Яворов"

бе домакин на един от 161 открити урока в Световната седмица на предприемачеството ,която стартира през 2008 г. в 77 държави по инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.
Наши ментори и гости бяха представители на туристическа агенция "ХИТ ХОЛИДЕЙ".
Ръководители: Надежда Георгиева, Таня Дичева и Пенка Недева.

Сертификат за организирана инициатива от JA Bulgaria   получи  СУ "Пейо Яворов' - Сливен

1 март

10 години от създаването на Административен съд Сливен

Среща с председателя на Административния съд  Светлана  Драгоманска на ученици от СУ „Пейо Яворов” – Сливен.

В подкрепа на децата от Помощно училище "Д-р. Власаки Шуманов" - Сливен на 22 февруари Световният ден за борба с тормоза в училище

 

 НАГРАДЕНИ  
в Националния Коледен конкурс
 на Български пощи “Писмо до Дядо Коледа“.
 
Ученици от 5"б" клас взеха участие през месец декември.
 
 
 
  • Станимира Иванова    >> повече тук 
  • Анна-Мария Георгиева Костова 
  • Никол Кирилова Денева 
  • Стефани Евгениева Андреева

СУ „Пейо Крачолов Яворов“

 бе  домакин  на един от 161 урока в СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО

 14 – 20 ноември 2016 г

 

18 декември 2015 г.  ученици от 10 и 11клас под   ръководството на Надежда Георгиева /учител ИТ/ и Веселина Попова /икономика/  включиха  5СОУ "Пейо Яворов"за пръв път в инициатива на Junior Achievement България.  

Учениците се обучават в профилирани паралелки.

Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ с подкрепата на Синдикат на българските учители /СБУ/ и Софийски университет „Св. Климент Охридски” организираха и проведоха  състезание  на 3.декември 2015 - "Аз рисувам".

 Наши  ученици от 2. и 1.  клас  получиха грамоти за участие.

  • ИЛИНА АТАНАСОВА АТАНАСОВА - 2 КЛАС.
  • ЙОАНА ЗЛАТКОВА КОКОШКОВА - 2 КЛАС.
  • СТЕФАН ВЕСЕЛИНОВ ЗДРАВКОВ - 2.КЛАС.
  • ЯСМИН РАДОСТИНОВА СТАНЧЕВА - 1 КЛАС
  • НИКОЛА СТОЯНОВ НИКОЛОВ - 1 КЛАС
  • КАМЕЛИЯ МИЛЕНОВА НИКОЛОВА - 1КЛАС

Ученици се включиха  и получиха грамота в Бургас

Ученици се включиха в международна инициатива 

  "Часът на кодирането".
Училището получи

сертификат за участие.

Ученици от  8 - 10 клас в нашето училище 
се обучаваха в "Часът на кодирането"
в седмицата по програмиране - 8 до 14 декември 2014г.
под ръководството на своите учители.
 
/в час по Информатика и ИТ/
„Часът на кодирането“е инициатива, която софтуерният лидер Microsoft подкрепя на световно ниво, с цел да бъдат стимулирани повече хора да научат какво означава да се пише код. Организиран от Code.org, „Часът на кодирането“ е посветен на разширяване използването и изучаването на компютърни науки в повече училища.  Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на „Часът на кодирането“ — включително Microsoft, Apple, Amazon, Google, Facebook, Yahoo, msn и много други.

Участие на наши ученици

в Национална викторина по ИСТОРИЯ 

проведена в Стара Загора 2013/2014г

XVII Конкурс за ученическо творчество 2013 "Природни забележителности в природен парк Сините камъни"

Награда „Златно сърце” за ученици от 6А клас
 

На 31 май 2013 год., от 14.00 ч., в залата на Учебния ресторант на ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” – гр. Сливен, бяха тържествено връчени наградите „Златно сърце”, които по инициатива на РИО – Сливен, ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен и Ротари клуб – Сливен се присъждат ежегодно на деца и ученици от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Наградите бяха връчени от г-жа Лиляна Цонкова – началник –отдел „АПФСИО” в РИО – Сливен, г-жа Дора Куршумова – член на Ротари клуб – Сливен, г-ца Александрина Димитрова и г-н Николай Куршумов – президенти на младежките организации Интеракт и Ротаракт при Ротари клуб - Сливен.Тази година наградата за добродетелност „Златно сърце” беше присъдена на учениците от VІА клас на СОУ „П. Яворов” – гр. Сливен, помогнали за лечението на техния съученик Стоян, пострадал в тежка катастрофа.

УЧАСТИЕ В ПОХОДИ

Национален фестивал на книгата - Сливен