НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА БЕЛ 2018

31.03.2018 21:14

1 април,/неделя/ - СУ „П. Яворов“  е домакин на надпреварата

Университетски преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, както и изявени учители от страната ще оценяват участниците в Националната олимпиада по български език и литература, която се провежда за първи път  в Сливен.

Събитието ще започне с техническа конференция, водена от експертите от Министерството на образованието и науката /МОН/ Красимира Александрова – главен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование" и Александър Трингов – държавен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование".

108 ученици от цялата страна достигнаха националния кръг на олимпиадата, те ще се състезават разпредели в три възрастови групи - VII клас, VIII – X клас, XI и XII клас. За първи път се въвежда участието на групата ученици VIII – X клас, съобщиха за Радио Сливен Нет от Регионалното управление на образованието /РУО/ в Сливен.

Тържественото откриване е утре, 31 март от 17. 30 в зала „Зора“. Същинската надпревара е насрочена за 1 април, неделя, в СУ „П. Яворов“ в Сливен.

На откриването ще присъстват Димитър Митев – председател на Общински съвет - Сливен, заместник-областният управител Димитринка Петкова и представители на местното общинско ръководство.

Ученици от клуб „ Млади възрожденци“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в гр. Сливен ще представят драматизацията „Моят Левски“ по откъси от биографията на Левски от Захарий Стоянов и по романа „Първият след Бога“ на Неда Антонова. Сценарият е написан от Ванесса Терзиева, ученичка от 10. клас.

Фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ – Сливен ще поздрави участниците и гостите на събитието.

 

Да  пожелаем успех на участниците и организаторите!