СУ "Пейо Яворов" се включва в инициатива на МОН „Розите на България“

09.05.2018 11:42

Във връзка с писмо с вх. № РУО 1-7835/04.04.2018 г., Ви уведомявам, че Министерство на образованието и науката организира инициативата „Розите на България“ съвместно с българските общности зад граница с участието на организации, към които функционират български неделни училища в чужбина. Тя е посветена на 11 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий.

Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

На 11 май 2018 г. на публични и оживени места в чужбина децата, учителите, родителите и други представители на българската общност, съпричастни към българските неделни училища, ще изпълнят едно и също българско хоро. Най-пълно целта на проекта ще бъде постигната, ако хорото се извие на публични/открити, оживени места и в България.

Обръщам се към Вас с покана да подкрепите инициативата „Розите на България“.

Избраната  музика за инициативата е „Празнична сюита“, изпълнена от оркестъра за народна музика на Българското национално радио, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“, на която ще танцуват всички участници в страната и в чужбина.