Участниците от младежки лагер „Здравей, Здраве!“ с благодарствени адреси от Общинския съвет по наркотични вещества

06.12.2018 09:49

Четвъртото заседание на Общински съвет по наркотични вещества започна с връчване на благодарствени адреси на институции, граждани, училища и организации, съдействали в организацията и провеждането на младежкия лагер „Здравей, здраве“. Той се проведе в края на месец юни на крепостта „Туида“. В него участваха над 600 деца, които в продължение на няколко дни се обучаваха по грънчарство, текстилно печатане и плъстене, приложно изкуство, уроци по фолклор, езда, обучение в народни танци, стрелба с лък и др.

Лагерът се проведе за втора година и е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - "Без наркотици - здрави и успешни". Негови организатори бяха Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център.

Ивет Недкова - ученичка от X б клас в СУ "Пейо Яворов",
класирана на 3-то място във фотоконкурс на тема "Един лагерен ден", и Димо Маринов - учител по физическо възпитание и спорт, комендант на младежкия лагер "Здравей, здраве!", бяха отличени с грамоти и награди. За съвместната работа с Общински съвет по наркотични вещества - Сливен СУ "Пейо Яворов" получи благодарствен адрес. Наградите връчи Пепа Чиликова - заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на Община Сливен.